Blog | Portrettekeningen | Reviews
Blog | Portrettekeningen | Reviews

Review: Little Evil

Review: Little Evil

Film Info:

IMDB Rating: 5.7 / 10 op basis van 7759 waarderingen (3 Oktober 2017)

Release Datum: 1 September 2017

Categorie: Komedie | Horror

Starring: Adam Scott, Evangeline Lilly

Mijn Rating: *** / *****


Review:

Little Evil is een Netflix film met in de hoofdrollen Adam Scott en Evangeline Lilly. Wellicht herken je Adam Scott van de Amerikaanse hitserie “Parks and Recreation” waarin hij de rol van Ben Wyatt vertolkt. Evangeline Lily zal bij menigeen vooral bekend zijn vanwege haar rol Kate in de hitserie “Lost“. In Little Evil spelen zij Gary en Samantha, een liefdevol stel. Voor Gary betekent dit ook dat hij de rol van stiefvader gaat vervullen, aangezien Samantha een zoon heeft genaamd Lucas (Owen Atlas). Met Lucas is er iets vreemds aan de hand… Er gebeuren vreemde, onverklaarbare dingen…

Al snel heerst het vermoeden dat Lucas de anti-christ is. In deze film draait het voornamelijk om Gary en zijn pogingen om een goede partner voor Samantha én een goede stiefvader voor Lucas te zijn. Hierbij heeft hij onder andere te maken met de sterke band tussen moeder en zoon en onbegrip vanuit zijn omgeving. Gelukkig heeft hij hulp van “Al” en staat hij er niet helemaal alleen voor.

Het is een komedie met enige (occulte) horrorelementen. Mij doet het vooral denken aan “Problem Child” waarin het draait om een weesjongen die geadopteerd wordt en zijn omgeving met “pranks” terroriseert. Deze cult-hit van de jaren 90 zal bij de jonge lezers waarschijnlijk niet bekend zijn. Maar wie de film wel kent, zal vooral het rossige vervelende jochie zijn bijgebleven. De overeenkomsten met deze film zijn legio.

De cast speelt plezierig en vlot en de film heeft een lekker tempo, alleen het opgelegde sentiment in deze film had voor mij niet gehoeven. Het blinkt uit in oppervlakkige humor met een zwart randje. Een heerlijke luchtige film die je hoogstwaarschijnlijk niet zal raken of bij zal blijven. Maar wel één die lekker wegkijkt en goed is voor een glimlach. Ik waardeer Little Evil dan ook met *** op een schaal van *****.


Trailer:


Had je wat aan deze review? Heb je deze film ook gekeken en heb je hier een mening over? Laat dan even een reactie achter :-)!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *